Installatietips Brandstofpompen

Hier vindt u enkele installatietips voor uw brandstofpompen. We raden u ook aan de bijgeleverde handleiding grondig door te lezen alvorens u de pomp installeert.

  1. Het debiet van het pistool moet minstens even groot zijn als het debiet van de pomp. Hierdoor beperkt u druk val en belast u de pomp niet onnodig.
  2. De aanvoerleiding moet een spiraalslang, (of vaste buis) zijn van minstens diameter 1″ BSP. Deze slang moet zo kort mogelijk zijn en zo weinig mogelijk bochten hebben. Dit met een maximale horizontale afstand van 5 meter, en een opzuighoogte van 2,5 meter.
  3. Gebruik steeds vloeibare Teflon en/of schroefdraadafdichting Geel (bv. Loxeal 58-11) voor het afdichten van de schroefdraad. Gebruik nooit vet, vlas, Kemp of Teflon Tape, omdat deze niet bestand zijn tegen olie of mazout.
  4. Gebruik steeds een filter onderaan in de tank met of zonder terugslagklep. Hierdoor voorkomt u dat de aanvoerleiding terug afloopt en de pomp heel kan droog draaien en bijgevolg kan vastlopen.
  5. Een niet zelf aanzuigende pomp dient opgegoten te worden.
  6. Het opgegeven debiet is datgene in vrijloop. D.w.z. zonder rekening te houden met de druk val die veroorzaakt word door pistool, pomp, teller en leidingen. Het werkelijke rendement is gemiddeld 7% lager.
  7. Maak bij benzinepompen enkel gebruik van een speciale benzineslang die men kan aarden. ook de andere onderdelen dienen te worden geaard.
  8. Het is verboden benzine te gebruiken voor mazoutpompen.
  9. Bij de eerste ingebruikname is het aangeraden +/- 50L te tanken zonder gebruik van een automatische pistool, dit om de leidingen te spoelen en metaal en/of vuildeeltjes te verwijderen en om het voortdurend afslaan van het pistool te voorkomen. Men dient de afvoerslang zonder het pistool terug in de tank te hangen en de +/- 50L terug over te tanken.
  10. Garantie: deze is enkel geldig bij installatie door een erkend bedrijf.

Kan u niet vinden waar u naar op zoek bent? Heeft u een vraag? Bent u op zoek naar professioneel advies? Aarzel niet ons te contacteren en dan helpt ons professioneel team u met veel plezier verder. besco@skynet.be

LOGO BESCO PUMPS White Back